Forslag til skade-anmeldelse.

Anmeldelse af uheld.

Til Yachtforsikringen.

Forleden skulle vi sejle årets første kapsejlads, men da mine gaster ikke var at se, bestemte jeg mig for at begynde klargøringen. Desværre smuttede spilerfaldet fra mig og gik til tops i masten. Gode råd var dyre, men jeg udtænkte en plan til at få fat i faldet, ved hjælp af et ekstra storfald, som min båd er udstyret med.

Jeg kalkulerede med, at en stor plastikskraldespand fuld af vand ville veje mere end mig selv, da jeg er ret slank. Jeg “lånte” en sådan spand bagved klubhuset, hvor den blev brugt til gammel tovværk og lign. Med et system af reb satte jeg den fast i storfaldet og sænkede den overbord og fik den fyldt med vand. For en sikkerheds skyld lagde jeg et par mursten i også.

Ved hjælp af spillet hejste jeg derpå spanden til tops. Derefter lavede jeg en løkke på faldet til at stå i, og så var jeg parat til at blive hejst op.

Men da jeg havde sluppet faldet fri af spillet, viste det sig, at farten op blev noget højere end beregnet. (Senere beregning viste, at spanden var for tung) I farten undgik jeg ikke at blive ramt af den faldende spand, og jeg fik et kraftigt slag på den højre skulder og mindre hudafskrabninger på overarm og nakke.

Stødet fra den faldende spand skubbede mig mod salingshornene, hvorved min venstre skulder kvæstedes og venstre side af halsen blev forstrakt. Alligevel holdt jeg fast i faldet med begge hænder og fortsatte til tops.

Uheldigvis var farten så høj, at mine fingre blev trukket ind i skiven og det forårsagede mange kvæstelser og sår.

Samtidig ramte spanden dækket med så stor kraft, at der gik hul i siden, og vandet begyndte at løbe ud. Jeg blev derfor tungere end spanden og begyndte langsomt at dale ned.

Men farten steg hurtigt og jeg fik et kraftigt stød på min venstre balle fra salingshornene, som også skubbede mig ud foran den opgående spand. Spanden skrabede skindet af mit højre ben og kvæstede højre balle.

Min nedtur blev stoppet af bommen, men uheldigvis med et ben på hver side. Min naturlige reaktion på anslaget af den mest følsomme del af min krop, var at bukke forover. Derved slog jeg hovedet imod masten.

På det tidspunkt må jeg have mistet besindelsen, for jeg slap skødet. Spanden var nu fri til at falde, og det gjorde den. På vejen ned ramte den salingshornene og vendte derved bunden i vejret, og det sidste vand og murstenene faldt ud og ramte mig i hovedet.

Jeg mistede bevidstheden og den omvendte spand faldt over mit hoved og skulder. Således blev jeg fundet få minutter senere af mine gaster.

F. J. Olesen

S/Y “HADDOCK”

Permanent link til denne artikel: https://www.hbk-hundige.dk/?page_id=794